Bedoba -viinin perustajat olivat yhteistyössä georgialainen viinintekijä Nugzar Ksovreli, Kakheti-viinitalo ja sveitsiläinen viiniguru Thierry Fontannaz. Tierryn intohimo ja äärimmäinen kunnioitus Georgian antiikin viininvalmistustekniikoita kohtaan olivat lähtökohdat tämän ikonisen Saperavi -viinin syntymiseen Konchoshvilin perheen viinitilalla. Tämä tilan viinikellarit ovat vuodelta 1737, jolloin Kakhetian kuningas Teimuraz II:n pääviinintekijä Kakhaber Konchoshvili perusti viinitilan alueelle ja valmisti ensimmäiset viinit historiallisella Qvevri-menetelmällä.
Qvevri-viininvalmistusmenetelmä julistettiin osaksi UNESCO:n kulttuuriperinnöllistä nimisuojelua vuonna 2013. Se on Kaukasuksella lähes 8000 vuotta käytetty menetelmä, jossa viini valmistetaan maan sisällä saviruukuissa, usein kuorineen ja siemenineen.