Uusi vuosikerta on valmistumassa

pohjoisella pallonpuoliskolla...

eteläisellä puolella ovat hätäisempiä...

kaatavat jo laseihin...

 

 

Tuottajat | Eurooppa | Italia

Santa Margherita (Alto Adige)

Kahdeksankymmentä vuotta ”todellista” historiaa, mutta jo yli kahden vuosisadan ajalta liiketoimintaa Veneton alueella. Santa Margherita on perustettu vuonna 1935 kreivi Gaetano Marzotto Jr:n toimesta. Lue lisää.

Tiefenbrunner (Alto Adige)

 Tiefenbrunner Castel Turmhofin tila sijaitsee Kurtatschin kylässä Etelä-Tirolisssa ja sen viininviljelyn historia juontuu aina 1100-luvulle saakka. Nykyiset omistajat Herbert Tiefenbrunner ja hänen poikansa Christof... Lue lisää.

Dorigo (Friuli)

Dorigon perhe perusti viinitalonsa 1966 hankkimalla kaksi erittäin merkittävää tarhaa Colli Orientali del Friulista. Aluetta on kuvattu Italian Alsaceksi. Täällä pohjoisessa Italiassa Dorigot viljelevät... Lue lisää.

Nonino (Friuli)

Nonino on moderni grappatalo, joka tuntee grapan valmstusperinteet jo vuodesta 1897. Talo on aina ollut hyvin edistyksellinen ja kehittänyt grapan valmistusta siten, että koko... Lue lisää.

Azienda Agricola Mencaroni (Marche)

Azienda Mencaroni on neljännessä sukupolvessa toimiva viinitila, jota hoitaa nykyään Federico Mencaroni yhdessä vaimonsa Sonian kanssa. Tarhat sijaitsevat Corinaldon ja Monteradon kylien välisillä kukkuloilla... Lue lisää.

La Torre di Castel Rocchero (Piemonte)

La Torre di Castel Roccheron viinitila perustettiin 1950-luvulla, kallion laelle, jossa on aikoinaan jo sijainnut rooman valtakunnan aikainen linnoitus. Tilan symbolina on edelleen 1953... Lue lisää.

Alfiero Boffa (Piemonte)

Boffat omistavat ja vuokraavat yhteensä 25 ha viinitarhoja San Marzanossa ja Nizza Monferratossa Piemontessa. Heidän viinitilansa Vigne Uniche di Alfiero Boffan vuosituotanto on yhteensä... Lue lisää.

Azienda Agricola Caudrina (Piemonte)

Caudrinan kaikki viinit ilmentävät pitkää kokemusta ja elinvoimaisuutta. Uskollisemmin kuin moni muu Langhen tuottajista nykyään, on Romano Dogliotti edelleen sitoutunut noudattamaan alueen viininvalmistuksen perinteitä... Lue lisää.

Bruno Rocca (Piemonte)

Barbarescon ja Roccan perheen, kuuluisan italialaisen viinintuottajasuvun rikkoutumaton side on kestänyt yli kahden vuosisadan ajan. Italian Piemonten ja Cuneon provinssin alueelle sijaitsevan Barbarescon ja... Lue lisää.

CERETTO (Piemonte)

Barolo ja Barbaresco ovat Italian, ehkä jopa maailman ylistetyimpiä viinejä. Näiden viinien yhteydessä mainitaan myös usein Ceretton veljekset Bruno ja Marcello. Veljekset ovat kasvattaneet... Lue lisää.

CONTERNO-FANTINO (Piemonte)

Guido Fantino ja Diego ja Claudio Conterno perustivat Conterno Fantinon vuonna 1982. Molempien perheiden juuret ovat syvällä Italian viinimaailmassa. Ennen talon perustamista Guido teki... Lue lisää.

DOMENICO CLERICO (Piemonte)

Lue lisää.

Luca Bosio (Piemonte)

Luca Bosion viinitila sijaitsee aivan kuuluisan ja perinteikkään Langhen alueen keskellä. Tila on alkujaan Egidio ja Angela Bosion vuonna 1967 perustama ja kehittynyt vuosikymmenten... Lue lisää.

SANDRONE, Sandrone Luciano (Piemonte)

Luciano Sandronea pidetään Barolon parhaimpiin kuuluvana uuden polven viinin tekijänä. Viinitalon hän perusti vasta vuonna 1978, mutta kasvettuaan viinin ympäröimänä on hän osannut ottaa... Lue lisää.

Cantine Dei (Toscana)

Vuonna 1964, Alibrando Dei, Maria Caterinan isoisä, osti ensimmäisen palstansa historialliselta Bossonan tarhalta. Bossona on ollut erittäin suosittu ja tärkeä viinitarha-alue Montepulcianossa. Nykyään siellä... Lue lisää.

Castello di Ama (Toscana)

Ama on saanut nimensä pienen, historiallisen kylän mukaan, joka sijaitsi suojassa kätkeytyneenä kukkuloilla lähes 500 metrin korkeudessa. Viisi vuosisataa aikaisemmin se oli merkittävä paikka... Lue lisää.

Lamole di Lamole (Toscana)

Tenuta Lamole di Lamole sijaitsee Greve in Chiantin kunnassa, Greven jokilaakson terassimuodostelmalla. Sijainti on oivallinen, kylmiltä pohjoistuulilta suojaavan San Michele-vuoriston kupeessa. Tämä on Chianti... Lue lisää.

Podere Il Carnasciale (Toscana)

Podere Il Carnasciale sijaitsee eteläisillä Chiantin kukkuloilla Valdarnossa, aivan Chianti Classicon rajoilla, noin 30 kilometriä pohjoiseen Sienasta ja Arezzosta. Wolf ja Bettina Rogosky ostivat... Lue lisää.

Tenuta Col d'Orcia (Toscana)

Della Ciaian suku perusti myöhemmin Fattoria di Sant`Angelon nimellä tunnetun tilan 1700-luvulla. Tila siirtyi 1800-luvun lopussa Francheseille ja 1900-luvun alussa talo keskittyi tuottamaan Brunelloa... Lue lisää.

Tenuta Sassoregale (Toscana)

Välimeren rannikon tuntumassa, pensaikkojen, niittyjen ja korkeiden puiden maiseimoimalla Maremman alueella sijaitsee Sassoregale. Tämän historiallisen kartanoalueen osti Santa Margherita Gruppo Vinicolo omistukseensa vuonna 2002. Lue lisää.

Tenuta Sette Ponti (Toscana)

Tenuta Sette Ponti kattaa 330 hehtaaria, joista 50 hehtaaria viinitarhoja Valdarnossa, Toscanan sydämessä Firenzen ja Arezzon välillä. Tällä tilalla on kauaskantoinen historia, aina kahdeksannelta... Lue lisää.

FERRARI F.LLI LUNELLI S.P.A. (Trento)

Viinimaailmassa Ferrarin legendan on luonut yksi mies, Giulio Ferrari. Hänen unelmansa pohjatyönä oli opiskelut Montpellierin School of Viticulture -linjalla 1800 -luvun lopulla. Tavoitteena oli... Lue lisää.

Ditta Bortolo Nardini (Veneto)

Bortolo Nardini perusti tislaamon Bassanoon vuonna 1779 Brenta-joen varteen, Ponte Vecchio–sillan kupeeseen ja tuo silta on edelleen kuvattuna Italian vanhimman tislaamon, Nardinin huippulaatuisten tuotteiden... Lue lisää.

Giuseppe Quintarelli (Veneto)

Quintarellia voidaan pitää ehdoitta eräänä Veneton suurista tiloista. Quintarellin ehdottomia arvoja ovat perinteet, vaikkakin joskus moderneja menetelmiä hyväksi käyttäen. Tilan koko tuotanto pullotetaan edelleen... Lue lisää.

Luxardo (Veneto)

Luxardo on perustettu vuonna 1821 ja on yhä edelleen 100-prosenttisesti perheyhtiö ja on yksi Euroopan vanhimmista liköörejä valmistavista yrityksistä. Yritys perustettiin alkujaan Zaran kaupunkiin... Lue lisää.

Monte del Fra (Veneto)

Monte del Fra sijaitsee Custozan kylässä, Garda-järven moreenipitoisilla kukkuloilla, vain 15 km päässä Veronasta. Tila on perustettu vuonna 1958 ja sen omistuksessa on nykyään... Lue lisää.

One Glass (Veneto)

Idea One Glass-yrityksen syntyyn lähti perustajien omista tarpeista; ajatus siitä, kuinka saada vain lasillinen viiniä eikä tarvitsisi avata isoa pulloa. Pian ajatus konkretisoitui ja... Lue lisää.

Santa Margherita (Veneto)

Kahdeksankymmentä vuotta ”todellista” historiaa, mutta jo yli kahden vuosisadan ajalta liiketoimintaa Veneton alueella. Santa Margherita on perustettu vuonna 1935 kreivi Gaetano Marzotto Jr:n toimesta. Lue lisää.

Tedeschi (Veneto)

Tedeschit tekevät Valpolicellan alueella viiniä jo viidennessä polvessa perinteitä vaalien. Kaiken aloitti isoisoisä Nicolo vuonna 1824. Tällä hetkellä taloa hoitavat kolmannessa polvessa Silvino ja... Lue lisää.