Uusi vuosikerta on valmistumassa

pohjoisella pallonpuoliskolla...

eteläisellä puolella ovat hätäisempiä...

kaatavat jo laseihin...

 

 

Tuottajat | Eurooppa | Ranska

Domaine Josmeyer (Alsace)

Vuonna 1854 ravintoloitsijana toiminut Aloyse Meyer päätti jatkaa isänsä jälkiä siirtyen viinikauppiaaksi ja pyrki nostamaan Alcasen huipputarhojen, erityisesti Brandin ja Hengstin mainetta markkinoilla. Vuonna... Lue lisää.

Domaine Laurent Vogt (Alsace)

Vuonna 1970 Laurent Vogt osti perheelleen useita pieniä tarhoja Alsacen ”Golden Crown” - alueelta. Nykyään viiniköynnöksiä viljellään 11 hehtaarin laajuudella Wolxheimin, Avolsheimin, Dahlenheimin ja... Lue lisää.

Domaine Marcel Deiss (Alsace)

Domaine Marcel Deiss sijaitsee Bergheimin kylässä, aivan Alsacen sydämessä. Domaine Marcel Deiss’n nykyinen viinintekijä Jean–Michel Deiss on viinimaailman kuuluisimpia terroirin puolestapuhujia. Hänestä on tullut... Lue lisää.

Domaine Remy Gresser (Alsace)

Domaine Gresser sijaitsee Andlaun kunnassa, Strasbourgin ja Colmarin välillä, Mont Ste Odilen alarinteillä. Tilan on perustanut jo vuonna 1520 Thiébault Gresser ja nykyään viljelyksiä... Lue lisää.

Domaine Zind-Humbrecht (Alsace)

Humbrechtit ovat hyvin vanhaa viinintuottajasukua, he ovat tehneet viiniä jo vuodesta 1620. Domaine Zind-Humbrecht perustettiin 1959 kahden suuren viinisuvun fuusion seurauksena. Tänään tilaa ohjaavat... Lue lisää.

Artez (Armagnac)

Artezin perustivat vuonna 1995 Jean Philippe Brunello ja Michel Budin. Helmikuussa 2002 tapaaminen Absinthe -tuottaja Jean Michel Berneaun kanssa johti yhteisen filosofian, arvojen ja... Lue lisää.

Chateau du Tariquet (Armagnac)

Tila on Artaudin perheen voimin perustettu 1912 ja perustajan tyttärentyttären, Helenen, mennessä toisen maailmansodan jälkeen naimisiin espanjalaislähtöisen Pierre Grassan kanssa, kokivat tilan rakennukset ja... Lue lisää.

CHÂTEAU LA GRACE FONRAZADE (Bordeaux, Saint-Emilion)

Château La Grace Fonrazade sijaitsee Saint-Emilionin viiniviljelyn sydänalueella, jossa viiniköynnökset kasvavat maaperältään saven ja kalkkikiven hallitsemilla rinteillä. Tarhoilla on siirrytty orgaaniseenviljelyyn vuonon na 2009... Lue lisää.

Chateau Fuisse (Bourgogne)

Arvostetun ranskalaisen perhetilan, Château-Fuissén, nykyisenä toimitusjohtajana toimii taidokas viinintekijä Antoine Vincent, jonka suku on omistanut viinitilan jo viiden sukupolven ajan, vuodesta 1862. Eteläisen Ranskan... Lue lisää.

Domaine Chanson (Bourgogne)

Domaine Chanson perustettiin vuonna 1750 Simon Verryn toimesta ja ensimmäiset kaupalliset laatuviiniostokset tehtiin vuonna 1775, jolloin hankittiin tynnyrit viiniä Richebourgista (Andre deCroonenbourg) ja Clos... Lue lisää.

Maison Roche de Bellene (Bourgogne)

Myytyään osuutensa omaa nimeään kantavasta sukutilasta vuonna 2008, Nicolas Potel on kehittänyt ja keskittynyt pelkästään omien viinien valmistukseen. Viineistä osa tulee oman Domaine de... Lue lisää.

MONGEARD-MUGNERET (Bourgogne)

Yli kahdeksan sukupolven ajan Mongeardin suku on vaikuttanut Vosne-Romanéessa, Côte de Nuits’n keskellä, tuottaen viiniä kaikkia perinteitä kunnioittaen. Mongeardin nimi löytyy alueen vanhimmista viinin... Lue lisää.

COLLET, Jean Collet & Fils (Chablis)

Domaine Jean Collet et Fils -tilan juuret viininvalmistuksessa ulottuvat kahden vuosisadan taakse Chablisin alueella. Jean Collet on yksi alueen parhaista tuottajista, muutamia hänen tuotteitaan... Lue lisää.

Champagne Dangin (Champagne)

Champagne Paul Dangin et Fils on samppanjatalo, jolla on ainutlaatuinen ja pitkä historia Champagnen alueella. Danginin perhe on kasvattanut viiniköynnöksiä suvun mailla niin kauan... Lue lisää.

CHAMPAGNE GEOFFROY (Champagne)

René Geoffroy Champagne House on perustettu 1600-luvulla keskelle Marne-laakson aluetta. Aluksi tila toimi sopimusviljelijänä muille samppanjataloille, ja nyt viimeisen 3 sukupolven aikana tila on... Lue lisää.

Charles Ellner (Champagne)

Epernayssa sijaitsevan Ellnerin samppanjatalon ensimmäiset viinit julkaistiin vuonna 1905 Charles Ellnerin toimesta. Talo on edelleen Ellnerin suvun omistuksessa ja tarhoja heillä on 50 hehtaarin... Lue lisää.

DEUTZ, Champagne Deutz (Champagne)

Champagne Deutzin perustivat William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann Aÿn kaupungissa vuonna 1838. Maison Deutz & Geldermann menestyi hyvin, ja siirtyi sukupolvelta toiselle. Vuonna 1882... Lue lisää.

Domaine Elisabeth (Cognac)

Domaine Elisabeth on konjakin alueen sydämessä sijaitseva vanha maatila, joka on perustettu vuonna 1767. Tila on sitoutunut luonnonmukaiseen viljelyyn vuodesta 1997 alkaen. Viiniköynnöksiä viljellään... Lue lisää.

DOMAINE GAYDA (Lanquedoc-Roussilon)

Domaine Gayda sijaitsee Carcassonnen kaupungin kaakkoislaidalla Languedocin alueella. Languedocin peruspiirteisiin kuuluvat moninainen vaihtelevuus niin maaperän kuin ilmasto-olosuhteidenkin suhteen ja nämä olosuhteet luovat pohjan mielenkiintoisten... Lue lisää.

Paul Sapin (Lanquedoc-Roussilon)

Lue lisää.

ANTECH (Limoux, Lanquedoc)

Tämän suuren viinialueen erinomaisuus on yhdistelmä monimuotoisista maaperistä, poikkeuksellisista sääolosuhteista, jaloista rypälelajikkeista ja vuosisatojen viininvalmistustaidoista, joissa traditiot ja historia ovat mukana. Carcassonen ja Pyreneitten... Lue lisää.

CHÂTEAU PIERRE-BISE (Loire)

Château Pierre-Bise on pieni talo, jossa uskotaan maan ja rypäleen voimaan ja keskitytään viiniköynnösten viljelyyn sekä viinin tuotantoon. Claude ja Joelle Papin-Chevalier perustivat Chateau... Lue lisää.

DEZAT & FILS, Andre (Loire)

Loiren joen yläjuoksun molemmin puolin sijaitsee kaksi kukkulaa, Pouilly-Fumé ja Sancerre, joilla viljellään Sauvignon Blanc rypälettä. Sanotaan, että alueet ovat rypäleen ainoa oikea kotiseutu. Lue lisää.

Gitton Père & Fils (Loire)

Gitton Père&Fils-tilan on perustanut nykyisen omistajan, Pascal Gittonin isä Marcel, vuonna 1945. Tuolloin toiminta sai alkunsa pienen pienestä, alle puolen hehtaarin palstasta. Nykyään tila... Lue lisää.

JOGUET, Charles Joguet (Loire)

Charles Joguet muutti 1960-luvulla Montparnasselle ollakseen yhdessä ystäviensä kanssa ja kehittääkseen taiteellisia kykyjään taidemaalarina. Isänsä kuoleman jälkeen hän palasi Chinoniin missä Père Taffoneau opetti... Lue lisää.

DISTELLERIES ET DOMAINES DE PROVENCE (Provence)

Distillery de Lure perustettiin vuonna 1898 Forcalquieriin. Lähes 80 vuoden ajan sen omistajat vaihtuivat tiuhaan, mukaan lukien Henri Bardouin, mies, jota oli kiehtonut kasvit... Lue lisää.

Maison Saint Aix (Provence)

Maison Saint Aixin 130-vuotias viinitila sijaitsee Ranskan eteläosassa, vain tunnin ajomatkan päässä koilliseen Aixen-Provencen kaupungista. Maison Saint Aix’n 75 hehtaarin viinitila on yksi kuuluisimmista... Lue lisää.

Delas Freres (Rhone)

Delas Frères perustettiin vuonna 1835, kun Charles Audibert ja Philippe Delas ostivat 40-vuotiaan Maison Juniquen viinitilan, tila nimettiin uudelleen Audibert & Delasiksi. Dynaamiset ja... Lue lisää.

Xavier Vignon (Rhone)

Xavier Vignon on toiminut jo kohta kahdenkymmenen vuoden ajan viinikonsulttina ja viinin tekijänä lähes 300 :lle viinitilalle ympäri Ranskaa ja erityisesti eteläisen Rhônen laaksossa... Lue lisää.

JEAN PERRIER & FILS (Savoie)

Omistaja, tuottaja ja viljelijä - Perrierin suku liittyy Savoien ja Ranskan Alppien viininvalmistuksen historiaan erittäin kiinteästi. Tilan historia alkaa vuodesta 1853, jolloin Catherin Perrier... Lue lisää.