Uusi vuosikerta on valmistumassa

pohjoisella pallonpuoliskolla...

eteläisellä puolella ovat hätäisempiä...

kaatavat jo laseihin...

 

 

Tuottajat | Eurooppa | Portugali | Takaisin

Quinta Nova (Douro)

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo sijaitsee Cima Corgon alueella, lähellä Pinhãon kylää ja on yksi kauneimmista Quintoista Douro-joen laaksossa. Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmon tila on yhteensä 120 hehtaaria, joista 85 on istutettu viiniköynnöksille. Tilan historiallista arvoa Quintalla on huolellisesti säilytetty 1700-luvun kartanoon restauroidulla hotellilla sekä barokkityylisellä kappelilla, jonka historia ulottuu vuoteen 1795. Vuonna 1764 perustettu viinilä alkuperäisine oliivipuristamoineen
on myös kunnostettu perinteitä kunnioittaen ja säilyttäen aitous sekä ympäröivä luonto. Nimi “Quinta Nova” (eli uusi tila) on annettu aikoinaan kun kaksi Quintaa yhdistettiin alueella ja ”Nossa Senhora do Carmo” on suojeluspyhimys, joka suojeli aikoinaan Rabelo-veneiden miehistöjä Douro-joen vaarallisissa mutkissa. Miehistöt kävivät usein rukoilemassa suojelusta tilan kappelissa ennen loppumatkaa ja antoivat paikalle suojelupyhimyksensä. Nykyään tilan on omistanut vuodesta 1999 Amorimin perhe.
Tämän suvun viiniperinteiden historia juontaa vuodelle 1870, jolloin he perustivat pienen korkkeja valmistavan laitoksen portviinialalle. Se oli perheyritys ja sijaitsi Rua dos Marinheirosessa, aivan portviinivarastojen vieressä Vila Nova de Gaiassa. Yli neljä sukupolvea eri liiketoiminta-alueiden myötä on kehittänyt ja tutkinut korkkitammimetsiä Alentejossa ja nykyaikaistanut korkkien valmistusta teollisen integroitumisen myötä.

Tuottajan kotisivuille »